Kies uw taal:   
een revolutionair concept om uw woning te vinden
Over ons Woning zoeken Verkoop uw woning Contact Veelgestelde vragen Login

Onze missie: zorgen voor de snelste en goedkoopste manier om je nieuwe woning te vinden.

HomeFreeTrade.com is een typisch voorbeeld van hoe het internet mogelijkheden biedt om te voldoen aan de essentiële behoeften van gezinnen en individuen over de hele wereld. De “behoefte” die wij oplossen is natuurlijk “het vinden van een woning”.

Op dit ogenblik zijn onze diensten beschikbaar in een groot deel van de Europese Unie, en we groeien nog steeds...

Een korte geschiedenis van onze bestaansreden...
In de jaren ’90 had de oprichter van HomeFreeTrade.com een beroep waarmee hij vaak met zijn gezin moest verhuizen naar verschillende delen van de wereld. Hij besefte al snel dat hij enorm veel tijd en geld investeerde in het vinden van een nieuwe woning, telkens opnieuw. Het had geen zin om steeds grote sommen geld aan makelaarsbureau′s te geven, terwijl je enkel de organisatie van talrijke woningbezoeken ervoor terug krijgt... om uiteindelijk te ondervinden dat de meerderheid niet aan de behoeften voldoet.

Als men de kosten van de makelaar wil vermijden, kan men zelf advertenties in kranten plaatsen. Deze zijn vaak niet ruim beschikbaar, bevatten weinig detail en zijn in het algemeen enkel te vinden in lokale kranten. Terwijl deze aanpak minder kost, neemt het de talrijke bezoeken aan woningen niet weg... en het is geen oplossing als je een woning moet vinden voor je zelf op locatie bent.

De traditionele manier van een woning zoeken is innefficient en het gebruik van makelaarsbureaus is onterecht duur geworden (veelal 6% van de woningwaarde).

Het was duidelijk dat we een systeem nodig hadden voor"het op afstand bezichtigen van zo veel mogelijk details van het onroerend goed, met rechtstreekse contact met de eigenaar, om zo de makelaarskosten te voorkomen".

We waren ervan overtuigd dat met de toenemende populariteit van het internet dit soort diensten snel zouden verschijnen. We hadden gedeeltelijk gelijk.
In de Verenigde Staten ontstonden er eind jaren ’90 enkele onhandige “Te koop door eigenaar” websites... deze zijn snel verbeterd en de consument begon geleidelijk aan minder gebruik te maken van makelaarsbureaus.

10 jaar later zijn er in Europa echter nauwelijks ontwikkelingen geweest op dit gebied.
Deze vertraging kan niet uitsluitend door de verschillende talen verklaard worden, aangezien het internet geen taalbarričre heeft. Reizen in de EU wordt voortdurend vergemakkelijkt door nieuwe wetten (Maastricht, Schengen, gemeenschappelijke munt, ... enz).

Genoeg gewacht ... vervolgens zagen we de geboorte van HomeFreeTrade.com...

HomeFreeTrade.com is een onderdeel van Blue Bird International Ltd.


Over ons : Veelgestelde vragen : Privacybeleid : Algemene voorwaarden : Contact

... het grootste aanbod van woningen in Europa